Mijn verhaal

Iris Vliesz

Mijn verhaal begint op 12 november 1996. Ik was de eerste van drie meiden en ben opgegroeid in het mooie Haaksbergen. Sinds 4 jaar woon ik in Hengelo, waarvan nu het laatste jaar samen met mijn vriend en twee katten. Ik ben een sociaal type en houd dus erg van gezelligheid. Even het terras op of een spelletjesavond met vrienden, mij hoor je niet klagen. Naast die gezelligheid ben ik ook dol op een avondje bankhangen om Netflix af te struinen naar een film die we nog niet hebben gezien. Zeg je Iris, dan zeg je extravert, sociaal, creatief en een organisatorisch vermogen zoals weinig mensen die kennen. En vooral die laatste twee eigenschappen hebben me veel gebracht tijdens mijn studie.

Mijn studie

Ik riep van kleins af aan al dat ik graag de mode in wilde en volgens mijn ouders waren de tekenboeken niet aan te slepen. Op het moment dat ik mijn VMBO-T diploma in de wacht had gesleept was het dan ook vanzelfsprekend dat ik naar Enschede zou gaan om de opleiding Mode & Textiel te gaan volgen aan het ROC van Twente. Gedurende deze opleiding kwam ik er alleen al snel achter dat dit toch niet helemaal het pad was dat ik wou gaan bewandelen. In leerjaar twee kwam ik namelijk in aanmerking met Illustrator en Photoshop, er ging een wereld voor me open. In mijn examenjaar ben ik gaan oriënteren op het HBO en waar ik de opleiding Media, Informatie & Communicatie tegenkwam. Een brede opleiding waarin ik nog alle kanten op kon gaan en waar ik ontzettend veel uitdaging in zag. Ik had nooit verwacht dat ik zou beginnen aan een HBO opleiding maar de eerste stap was gezet.

Het eerste anderhalf jaar tijdens de studie heb ik mij kunnen verdiepen in alle richtingen van de studie: Marketing, Journalistiek en Voorlichting, Formats en Regie en Educatie. Dit was ontzettend leuk want wanneer krijg je nou de mogelijkheid om je te verdiepen in vier verschillende branches? 

 

Ik ben in de weer geweest met (video)camera’s, heb een magazine ontwikkeld, websites gebouwd en nog zoveel meer. In mijn tweede jaar werd het tijd om een specialisatie te kiezen en dat was erg lastig. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Journalistiek en Voorlichting. Waarom? Dan kon ik lekker schrijven. 

In mijn derde jaar moest ik stage gaan lopen en mijn eerste stage was bij het reclamebureau Canmerk Media in Haaksbergen. Het mooie aan deze stage was dat ik van alles wat heb meegekregen. Ik heb websites leren bouwen en mogen opleveren, ik heb een concept ontwikkeld en deze in de markt gezet van A tot Z, ik heb video’s mogen editen en ik heb zelfs nog wat kennis opgedaan over grafisch design.

Ik heb altijd al interesse gehad in evenementen, van groot tot klein. En in december 2019 heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om te solliciteren voor een tweede stage bij het evenementenbureau Absolutely Fresh. En soms, met een beetje geluk, kom je dan terecht op de plek waarvan je had gedroomd. En zo mocht ik in februari 2019 beginnen op de marketingafdeling van Absolutely Fresh. 

Het was een stageperiode met ontzettend veel drukte, gezelligheid, leermomenten en zelfontwikkeling. Naast het werken op de marketingafdeling moest ik ook aanwezig zijn tijdens de evenementen om te zorgen voor de tofste content en ik heb zelfs de organisatie van de Meet & Greetz op me genomen. Dit was een ervaring op zich, met leuke mensen en onvergetelijke momenten.

En toen kwam het vierde en moest ik gaan afstuderen, maar wat ging ik doen? Ik ben gaan zoeken in de branche waarvan ik wist, dit spreekt mij aan: evenementen. Zo gezegd, zo gedaan en zo kwam ik terecht bij het Wilminktheater. Er was geen vacature voor een afstudeerder maar soms moet je de stoute schoenen aantrekken en in dit geval heeft dat voor mij goed uitgepakt. Ik mocht komen afstuderen en mijn onderzoek stond in het teken van het verbeteren van de prestaties van Facebook Advertising en e-mailmarketing. Het waren een bijzondere paar maanden, helemaal omdat ik drie kwart van mijn onderzoek vanuit huis heb moeten doen vanwege het coronavirus. 

En nu is het eind juni 2020, heb ik mijn afstudeeronderzoek bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede succesvol afgerond en kan ik mijn vleugels uit gaan slaan in het werkveld!  

Sociaal

 

Origineel

 

Ambitieus

 

Organisatorisch vermogen

 

Extravert 

 

Werk

Junior Marketeer bij Logic4
Januari 2021

 

Arnold Lammering
Oktober 2019 – januari 2021

Begonnen als receptioniste en uitgegroeid tot een manusje van alles. Zo heb ik de binnendienst ondersteunt en mijn bijdrage geleverd aan de sociale media en de website.

 

Ervaringen

Afdelingscoördinator Evenementen hulpverlening
Juni 2021

Vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede – Afstudeerbedrijf
Februari 2020 – juni 2020

‘Een onderzoek naar de prestaties van Facebook Advertising en e-mailmarketing’

Absolutely Fresh evenementenbureau – Stage
Februari 2019 – juni 2019

 

Reclamebureau Canmerk Media – Stage
September 2018 – Januari 2019

 

Opleidingen

Media, Informatie & Communicatie – Saxion Hogeschool 
2016 – 2020

Opgeleid tot Media specialist

Mode & Textiel – ROC Van Twente
2013 – 2016

Opgeleid tot Styliste

VMBO-T – Assink Lyceum Van Brakel
2009 – 2013

 

Vind mij op Social Media

Ik ben natuurlijk ook te vinden op verschillende social media kanalen. Mocht je het leuk vinden om te zien hoe ik mij ga ontwikkelen in de toekomst, dan volg mij vooral!

Contact opnemen

iris@irisvliesz.nl

Locatie

Hengelo, OV

Mijn socials